هموروئید ترومبوزه چیست و چگونه درمان می شود؟
هنگامی که لخته خون در داخل ورید هموروئیدی تشکیل می شود، موجب بسته شدن مسیر جریان خون و متورم شدن بافت مقعد گردد. در این حالت هموروئید ترومبوزه ایجاد می شود. در برخی مواقع این نوع هموروئید، خیلی حساس و دردناک بوده و در صورت بروز زخم، باعث خونریزی از مقعد می شود.
هموروئید ترومبوزه بیماری خطرناک محسوب نمی شود اما به علت وجود اعصاب سوماتیک می تواند باعث ایجاد درد زیادی گردد. این نوع هموروئید با نام های دیگری مانند هماتوم آنال، هموروئید حاد، ترومبوز پری آنال و هماتوم پری آنال شناخته می شود.
انواع هموروئید
کانال مقعد قسمت انتهایی روده بزرگ بوده که شامل عروق خونی زیادی است. در اثر گشاد شدن و متورم شدن این عروق، هموروئید بروز می کند.
- هموروئید داخلی: این نوع هموروئید در قسمت بالایی خط دندانه دار و بخش تحتانی داخل رکتوم تشکیل می شود. این نوع هموروئید رگ های خونی داخل کانال مقعد را درگیر می کند.
- هموروئید خارجی: این نوع هموروئید در قسمت خارجی کانال مقعد شکل می گیرد. در هموروئید خارجی، اعصاب سوماتیک هم درگیر می باشند. می توان گفت بواسیر یک نوع هموروئید خارجی می باشد اما هموروئیدهای ترومبوزه از نوع هموروئید داخلی با درجه 3 و 4 هم ایجاد می شوند.
دلایل موثر بر ایجاد هموروئید ترومبوزه
در بسیاری از موارد ایجاد هموروئید ترومبوزه به دلیل سبک زندگی اشتباه و رعایت رژیم غذایی نامناسب ایجاد می شود. وارد شدن فشار زیاد بر مجرای مقعد موجب بروز هموروئید می گردد.
- ابتلا به یبوست
- زور زدن بیش از اندازه جهت دفع مدفوع
- اسهال
- برای مدت زمان طولانی نشستن
- بارداری
- عدم وجود فیبر کافی در رژیم غذایی
- شل شدگی عضلات مقعد به دلیل بالا رفتن سن و یا عوامل ژنتیکی
- بی تحرکی
- اضافه وزن و چاقی
- کم آب شدن بدن
نشانه های هموروئید ترومبوزه
هموروئید ترومبوزه به شکل یک توده تیره رنگ و متورم در ناحیه بیرونی مقعد تشکیل می شود. نشانه های کلی هموروئید ترومبوزه به شرح زیر است:
- خارش ناحیه مقعد
- خونریزی در زمان دفع مدفوع
- درد شدید در زمان پیاده روی، نشستن و یا دفع مزاج
- متورم شدن و یا ایجاد توده هایی در ناحیه مقعد
- بروز تب در صورت تشکیل عفونت و آبسه مقعدی
- ترشحات موکوسی
تشخیص هموروئید ترومبوزه
نشانه های بیماری هموروئید ترومبوزه با علائم بیماری های مختلفی مانند فیستول مقعدی، شقاق، آبسه، بیماری های التهابی روده، نئوپلازی و پرولاپس رکتال مشابهت زیادی دارد. در مراحل اولیه درمان، پزشک متخصص تشخیص افتراقی هموروئید را از این بیماری ها انجام می دهد.
از علل دیگر ایجاد کننده بیماری هموروئید ترومبوزه می توان ابتلا به بیماری های سرطان، پولیپ و سایر بیماری های مقعدی اشاره کرد. مهمترین نشانه تشخیص هموروئید ترومبوزه درد زیاد همراه با کبودی و التهاب شدید است.
درمان هموروئید ترومبوزه
میزان درد و التهاب بیماری هموروئید ترومبوزه بعد از گذشت 48 ساعت، خیلی شدید می شود و پس از 4 روز کاهش می یابد. در صورتی که اقدامات درمانی تخلیه و هموروئیدکتومی انجام نشود، باعث تشکیل گوشت اضافی در ناحیه مقعد می شود.
داشتن تحرک کافی، انجام تمرینات ورزشی منظم در هر روز، نوشیدن آب کافی در طول روز، مصرف فیبر در رژیم غذایی، پرهیز از بلند کردن اجسام سنگین و نشستن های طولانی می تواند به درمان و پیشگیری از بروز این مشکل کمک کند.
در اکثر موارد هموروئید ترومبوزه و شقاق را می توان با لیزر در یک جلسه درمان کرد. درمان اصلی این بیماری، روش ترومبکتومی خارجی است. در این روش یک برش کوچک در لخته خونی زده می شود. برای انجام این جراحی از روش بیهوشی و یا بی حسی موضعی برای کاهش بروز احساس درد استفاده می شود. بهترین زمان برای انجام جراحی، سه روز اولیه بعد از تشکیل هموروئید می باشد.
نظرات کاربران درباره این مطلب :
