التهاب روده تشخیص و انواع
برای تشخیص التهاب روده لازم است با انواع التهاب روده آشنا شوید
کولیت اولسراتیو با توجه به محل التهاب و شدت علائم طبقه بندی می شود:
پروکتیت اولسراتیو: التهاب به منطقه دهانه مقعد (رکتوم) محدود است، و خونریزی از رکتوم ممکن است تنها نشانه یا علامت این بیماری باشد. این شکل از کولیت اولسراتیو به عنوان التهاب روده خفیف شناخته می شود.
پروکتوسیگموئیدیتیس Proctosigmoiditis: التهاب راست روده که شامل کولون سیگموئید ( پایین تر از روده بزرگ) است. علائم این بیماری شامل اسهال خونی، کرامپ های شکمی و درد، و ضعف حرکت روده به رغم زور زدن زیاد می باشد.
التهاب سمت چپ کولیت: التهاب از مقعد از طریق سیگموئید و روده بزرگ نزولی گسترش می یابد. علائم این بیماری شامل اسهال خونی، درد شکمی و درد در سمت چپ، و از دست دادن وزن ناخواسته.
پانکولیتیس Pancolitis. Pancolitis: اغلب تمام روده بزرگ را اثر گذاشته و موجب حملات اسهال خونی که ممکن است شدید باشد، کرامپ های شکمی و درد، خستگی و کاهش وزن قابل توجه است.
کولیت اولسراتیو شدید: قبلا به نام کولیت فولمینانت هم شناخته می شد، این فرم نادر از کولیت تمام روده بزرگ را تحت تاثیر قرار داده و باعث درد شدید، اسهال شدید، خونریزی، تب و ناتوانی در خوردن غذا می شود.
بیماری التهابی روده و هموروئید
در افرادی که مبتلا به بيماريهاي التهابي روده هستند, هرنوع عمل جراحي مقعد و دستکاری پوست اطراف آن ممنوع است زيرا زخم آنها باتاخير ترميم مي شود و حتي ممكن است اصلا ترميم نشود. اگر اين افراد علاوه بر التهاب روده به هموروئید بيرون زده و يا خونريزي مبتلا باشند و نياز به عمل جراحي ضروري باشد مي توان از روش رابر بند هموروئید استفاده كرد

علائم التهاب روده
از علائم شایع التهاب روده تنسموس است. تنسموس و بیرون روی حالتی است که بیمار تمایل به اجابت مزاج مکرر دارد. این حالت به دلیل حالت آبکی مخاط روده رخ می دهد.
علائم التهاب روده بر اساس درجه پیشرفت بیماری متفاوت است. اما علائم و نشانه های مشترک بین هر دو نوع التهاب کلون و اولسراتیو کولیت بدین شرح است:
اسهال: مشکل رایجی برای افراد مبتلا به IBD است
تب و خستگی: بسیاری از افراد مبتلا به IBD تب درجه پایینی را تجربه می کنند. همچنین بیمار احساس خستگی می کند و کم انرژی است
گرفتگی و درد شکمی: التهاب و زخم روده می تواند حرکت طبیعی محتوای دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار دهد و ممکن است به درد و گرفتگی در این ناحیه منجر شود. بیمار ممکن است تهوع و استفراغ را نیز تجربه کند
وجود خون در مدفوع: ممکن است خون قرمز روشن در کاسه توالت دیده شود و یا خون تیره تر مخلوط با مدفوع. ممکن است خونریزی خفیف باشد و با چشم دیده نشود و فقط در روش های آزمایشگاهی تشخیص داده شود.
کاهش وزن ناخواسته: به دلیل عدم توانایی در هضم و جذب مناسب مواد غذایی مصرفی ممکن است بیمار دچار سو تغذیه و از دست دادن وزن شود.

نظرات کاربران درباره این مطلب :
